The Heirs: Coming out of the Closet at last (5)

Moving on to the next chapter of Cha Eun Sang’s and Kim Tan’s love life, the part where the storm is slowly coming in. If you notice on the title I remove ‘Re-think’ as oppose to the last instalment with all intention. Last batch was so slow and lack of essence that it made me re-think my decision to liking this kdrama, but now that we are gearing up into the real drama… I think things will start to pick up again. I am just glad that we pass the love triangle and bone-fight (as in two dogs fighting for a bone) part and hope that more reconciliation is on the way.

4_1On one summer, an ordinary boy met a girl in a country far away from home, in that dream-like experience they had an interesting interaction and end up liking each other. But when they are back at home, the dream must also put on a stop as the previously teenage-love-story becomes the prince-and-the-pauper. Things got more complicated when the pauper princess is forced to be in the same pond with a bunch of materialistic teenager in a school that is way beyond her league. Moreover the engaged prince’s hands are tight no matter how hard he try to break free, as he is supposed to bear the burden of being a crown prince and nobody in his circle will let him ever forget that; his parents, his half-brother, his fiancee, his ex-best friend which by the way has a crush on his girl. Speaking of which, that little kid trapped in a violent 18 year old is finally understand that he is able to fall in love sadly he is incapable of showing it like a normal human being not to mention that he is one summer too late than Kim Tan.

Now that the love triangle arch has been set straight and his (real) mother found out about his not so dirty little secret, all Kim Tan must do is to convince her and the girl that she loves to believe in and depend on him. An explosive 18 year old which ranks 100th out of 100 students and have no job or whatsoever. Yeah! I don’t think so either…

Continue reading →

Imigrasi Pekanbaru jjang!!!

Rumbai, December 18th 2014

Semingguan ini gue bertekad untuk memenuhi janji gue ke suami… memperpanjang dan membuat paspor untuk gue dan anak-anak gue. Bukan untuk jalan-jalan, tapi cuma supaya ada aja. Setelah menunda berkali-kali akhirnya niat itu terkumpul dan karena catatan contact person yang dikasi suami gue (gue kira), hilang… maka terpaksa gue harus jalan sendiri deh. Kebayang duluan ribetnya urusan sama pemerintahan, dulu jaman ngurus paspor di Jakarta… buanyak orang, ribet dan sebagainya.

Alhamdulillah ternyata udah beda banget… karena gue kurang pengalaman aja makanya gue sampai 4 kali bolak balik ke sana. Tapi dengan berbekal pengetahuan yang cukup, gue rasa melakukan perpanjangan, penggantian dan pembuatan paspor di kantor imigrasi Pekanbaru tidak akan merepotkan. Makanya disini gue mau share, supaya temen-temen yang baca cukup persiapan dan ga dapet piring cantik kayak gue!

Note: jjang adalah kata-kata dalam bahasa Korea untuk mengungkapkan kekaguman. Sebelas-duabelas lah sama TOP MARKOTOP!!

Continue reading →

Professionalism vs Passion

Rumbai, December 3rd 2014

Sebuah pemikiran random menghampiri saya, dimulai dari beberapa minggu yang lalu ketika alam semesta seolah ingin mengatakan sesuatu pada saya tentang kata itu” Profesionalisme”. Sejujurnya, semua ini dimulai ketika beberapa orang di lingkaran saya mengeluarkan kata itu sebagai sebuah manuver untuk berkelit dari keluhan atau keraguan terhadap performa dan komitmen terhadap pekerjaan mereka. Saya mendengar kata itu digunakan dengan cara yang salah – menurut saya – berulang kali sehingga saya menjadi muak setiap ada orang yang berusaha meyakinkan saya bahwa mereka ‘profesional’. Okay, mungkin pernyataan itu terlalu keras… tapi ngerti lah ya maksud saya gimana?

Anyway, sebagai seseorang yang selalu meragukan dirinya sendiri… saya merelakan pendapat saya dan berpikir bahwa mungkin mereka yang benar. Tapi seperti yang tadi saya bilang, bulan bintang dan planet-planet seolah sejajar untuk mengatakan pada saya bahwa saya bisa saja benar, bahwa apa yang mereka maksud dengan profesional mungkin bukan arti yang sebenarnya, dan bahwa mereka telah menodai kata suci itu hanya untuk memperindah argumen mereka. Maka, sampailah kita di hari ini, mencari tahu lebih lanjut tentang kata itu… PROFESIONALISME dan bagaimana dia berhubungan dengan kata yang lain – favorit saya – Passion atau dalam bahasa Indonesianhya gairah / semangat. Terlalu serius kah? Ga papa ya, sekali-sekali…

Continue reading →

The Heirs: (Re-think) Coming Out of the Closet at Last (4)

Here we are… the fourth instalment of the kdrama that left me in denial. By this time, people reaction is either loving it or hating it… and as for me, I’m still eagerly waiting for more to come yet always end up somewhat unsatisfied… I feel empty and disappointed, because though every scene is at its best, but the essence (or lack of it) fails to deliver something to the heart, the one thing that kdrama is supposed to be good at.

4_1Now that we know how a single school (or entire country for that matter) can change a perfectly matched teenager into a tragic couple divided by fortune, a tough sassy girl into a spineless damsel in distress, a retired lazy ass bad boy (back) into a violent 18 year old; it’s time to be in business = the LOVE triangle. Cha Eun Sang and Kim Tan could’ve had a loving – bickering teenage love, if only they just stay away from Korea let alone the highschool for 0.1% of Koreans. What once a cute and normal rapport between two 18 year old, turn to a dramatic prince-maid relationship due to their fate and the perspective on rich boys dating his live-in maid; but when both of them go to the same school along with his fiancee, his archnemesis, his ex-girlfriend and hundreds of money-oriented children, it’s not an overstatement that they are being shown why it could never works for them.Things got worse when Kim Tan’s ex-bestfriend-now-archnemesis turns out liking the same girl he does.

Great! Not only that I could not date this chick, I have to compete too? With the dude that knows my biggest secret?? And I don’t even know if she likes me or not! Dang… maybe I should just go back to America. At least, Jay Loves me…

Continue reading →

Housewife’s Diary: My Kinda Shepherd’s Pie

Rumbai, July 20th 2014

Saw in one of the episode of Masterchef US, shepherd’s pie is Gordon Ramsay favorite comfort food. Why, Sir! We have something in common.

shepherd's pie.jpgHidangan sepinggan ini dulu dikenal dengan nama cottage pie, pada awalnya adalah hidangan ‘sapu bersih’ dimana sisa makanan di kulkas ditutupin pake kentang lalu voila!! Pada dasarnya adalah oseng-oseng daging cincang – bisa sapi bisa kambing yang dihidangkan dengan mashed potato. Sejak tahun 1877 biasa disebut juga dengan shepherd’s pie; biasanya lebih untuk yang isinya daging kambing, karena yang digembala oleh seorang shepherd biasanya kambing, bukan sapi.

Anyways, gue kan suka ngasal yak kalau masak… jadi setelah membaca beberapa kali resep, mengambil benang merahnya kemudian mengalami beberapa kegagalan (yang menggemukkan), akhirnya ada juga yang edible dan bisa disuguhi. Here, I’ll share the recipe. But so sorry… since I am a housewife instead of a chef, I don’t have an exact measurement… I trust my tongue rather than the scale. But hey! some say, even if you mess this recipe it will still taste as good. A fool proof recipe? Bring it on!!

Continue reading →

Housewife’s Diaries: The challenging work of IRONING!

Jakarta, 18 Februari 2011 (haha! Look at the date!!)

Hey Ho!! Akhirnya edisi kedua dari Housewife Diary nya dimulai juga… (mulainya sekarang, muncul ke ‘panggung’nya kapan… gue juga belum bisa prediksi. Hehe). Sorry it took too long, ya. Because even though the topic has been inside my brain for quite awhile, the motivation and time has just arrived.

Setelah cuciannya kelaaaar – hahaha lama amat ya nyucinya? Dari edisi pertama publish ampe sekarang baru selese – saatnya melakukan pekerjaan yang amat gue benci tapi sangat perlu. Nyetrika a.k.a. ironing. Kenapa gue benci?? Truthfully, gue ga pernah ‘survive in one piece’ kalo lagi nyetrika. Pasti ada aja kecelakaan kerjanya (I should just take a picture of all the injuries and put it here, right??). Dan gue ga pernah puas dengan hasil setrikaan gue yang kadang masih kusut. Which is why, this is a good topic to discussed or for a research. taelaaahhh… talking like a true scientist.

So without further ado, let’s welcome the IRONMAN!! – as in: the Man who iron, hehehe!

Continue reading →

The Heirs: Coming out of the closet at last (3)

the heirsThird installment for The Heirs: He who wears the crown, bears the crown.

The next installment for the story of the teenage riches, young adult that is expected to be more mature than their peers, learn to see the world in numbers and shares value instead of morality and heart, repressed their dreams and wishes because of their parent’s plan to preserved the continuity of their well being.

Is love still love if it is being calculated? Are dreams are still dreams if its made by other people? Is living poor with your love ones is happier than living wealthy with your business deal spouse?

Gives a whole new meaning for ‘search for identity”

The first and second installments tells the story of how the two lead characters met in the US as two normal teenagers without status social tag on them, how putting everything aside, they are compatible human beings and have every reason to fall in love with each other… and then they are back in their own pond, facing the bitter reality that they come from whole different social class which makes them totally incompatible. However, now that they have to be in one school notorious for its social status discrimination, the challenge has never been this big because it is like seeing through a magnifying glass of how life really is in this drama world.

With all of our characters in one roof of Jeguk Highschool, they struggle with how they will fit into the pyramid. As a fish out of the water, our girl really does not have a clue of what to do in that jungle whereas our ‘tiger’ is… well a former ‘tiger’ who is still figuring out what to do in his highschool career. Nobody said Highschool is easy…

Continue reading →