Posts by rubinaastari

Currently a housewife looking for a media for her twaddle. Not really good with verbal language and therefore invented this barf bag for her word vomit.

The Imitation Game: being visionary is never an easy path

Kisah nyata seorang ahli matematika yang secara harafiah memperbaiki dunia… baik dengan memperpendek perang maupun mencetuskan penemuan mesin yang membuat kita menjadi kita yang sekarang – semua dilakukan dengan menjadi seseorang yang tidak terbayangkan.

imitation

  • Title: The Imitation Game
  • Release Date: December 25th 2014
  • Cast: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode
  • Genres: Biography, Drama, Thriller, War
  • Tagline: The true enigma was the man who cracked the code

 

Sebuah film yang sangat menginspirasi dan membuat gue sadar bahwa menjadi seseorang yang berbeda dan memiliki visi 10 langkah ke depan dari kebanyakan orang tidaklah mudah, bahkan tidak jarang menjadi cemoohan dan sasaran kekesalan; apalagi bila taruhannya adalah sebuah perang dunia dan jutaan nyawa warga sipil. Film ini tidak hanya memberikan kita pengetahuan sejarah, tapi dipenuhi dengan kisah inpiratif lainnya… keteguhan dalam memegang prinsip, persahabatan, teamwork dan penghargaan terhadap orang lain yang terlihat lemah. It’s a heartwarming movie that can make you appreciate anybody you see around you. Like what they say in the movie:

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

Continue reading →

Advertisements

The Baby Journal: Don’t let the bed bug bites…

IMG-20141111-WA001

Gini nih kalau cowok…

Second edition of baby journal, two years later. Hahahaiii… yang niatnya mau nulis milestone-nya Ael setiap bulan, ga kesampaian. Karena hobi menunda, akhirnya baru berhasil mengeluarkan edisi berikutnya menjelang ulang tahun yang ke dua. Ga papa lah ya, segmen nya berlaku retroaktif aja.

Punya bayi cowok ternyata beda ya bok daripada cewek… bukan cuma kelakuannya yang lebih pecicilan, tapi concern atau penyakitnya pun berbeda. Mungkin karena Naila dulu adalah bayi yang cukup minim kekuatiran, jadi aga kaget juga dengan pengalaman bayi cowok kali ini. Makanya sebenernya banyak sih yang bisa dibahas disini… Tapi untuk edisi kedua ini, mari membahas suatu kejadian yang baru aja terjadi, bahkan belum resolve sih.

Peribahasa di atas ada bukan tanpa alasan… walaupun bukan secara harafiah serangga dari tempat tidur yang menggigit, but they do bite and suck the blood out of you! Gigitan nyamuk mah biasa… tapi ketika binatang lain yang menggigit dan mengambil sesuatu dari tubuh kita? I feel violated. Dan karena anak kita (kita? gue kalii…) suka banget guling-gulingan dan main di taman, maka bukan ga mungkin terkena gigitan serangga ini. Hence, this edition is about the bug that bites…

Continue reading →

Inspiration of the Day: tips from Opa Bob Sadino

bob sadinoBob Sadino, one of the best businessman of Indonesia from my perspective. He managed to become this successful only from selling eggs. His work ethic and perseverance is what I think the secret behind his success.

In the midst of doubt about the project I am working on, I found this article: a 10 tips from Bob Sadino of how to conduct business. I am so inspired I nearly cried… So here it goes, I hope you will be as inspired as I am…

Continue reading →

The Heirs: Coming out of the Closet at last (6)

Hosh hosh… I never knew that recapping can be a huge commitment and this series had me respect my sunbaes in kdrama recap even more: dramabeans, koala’s playground, you guys are the rockstar in my kdrama heart!!

4_1Here we are on the 6th installment of The Heirs recap series; a story of an illegitimate son of the biggest business group in South Korea who was abandoned in the U.S. He vowed to lay low and enjoy the large life that served on his plate, until he accidentally met a Korean girl who is looking for her sister. The encounter was so cute and intriguing, it leaves a deep impression that had him wondering whatever he missed out all this time and decide to rebel by going back home despite of his family opposition.

Once he’s home, he found out that things may not be according to his plan or wish. Because although he manages to find the girl that he has a crush on in a fairly near place – in his own home – she also happens to be the daughter of a mute housekeeper of that mansion; and THAT in kdramaland is a big no no. To make matter worse, big daddy decide to show him even further why they should not be together by enrolling the poor girl into the school for 1% Korean where the sons and daughters of the wealthiest family are enrolled and where poverty is an unforgivable sin. Her days are full of tension and fear of being caught as a daughter’s maid especially when the boy gave her a credentials as a new money. And the fact that the second baddest boy in the school has a special interest in her does not make her life easier, especially when that boy is an-exbestfriend-turn-to-nemesis to the other boy: our hero that said to be the baddest of them all and now chasing her all around, making it to be an unbearable love triangle to our heroine.

But what his dad never considers is that he never really know his son… in particular this son. So every strategy that the dad put front has always backfires. Now, instead of moving away from the poor girl, he loves her even more; and instead of making the girl quivers by the intimidating world, she loves him back and made them an official couple. Now, let’s see what will be bad daddy next move as he had it with the youngster that can not be tamed and start to unleashed the rage to the world and as Young Do said, this is the chapter where you can not watch it without shedding any tears. The ultimate rage of the chaebol Dad!

Continue reading →

My 2014 in Kdrama

2014 marked a milestone for my addiction to kdrama, the addiction has stepped on a whole new level – worsen if I may say. I did all the things that I have never thought or vowed not to do related to consuming this type of entertainment. So to commemorate this ‘important’ year, I would like to share my list of kdrama that I watch throughout the year, whether a new release or a classic, by that I mean previous year.

2014

But before that, let me tell you why I think that 2014 is a milestone and how my kdrama addiction got worse:

Continue reading →

My Newly Found Crush

Do I love a character or do I love the actor behind it. That’s the question… I lightly take a chance on another kdrama last week and totally fell in love with it and found my korean crush after Cha Seung Won. It’s the combination of a great story, well-written character, superb OST and awesome cast that makes Ji Chang Wook so handsome. He nailed his loner, indifferent hero character “Healer” and just mesmerise me with his top-notch acting. I just can’t get enough of him whether when he’s kicking bad guys’ butts or disguising as a timid reporter; and now that he’s head over heel with our heroine I totally believe his crush.

The best story is the one with character development, and this character definitely developed so much even only on it’s 8th episode. Ji Chang Wook is such a good starer… just like Lee Min Ho. And it’s an interesting fact that Healer is being compared a lot with City Hunter which had Lee Min Ho as the male lead AANND Park Min Young as the heroine. But, because both is so amazing… I never complain for a similarity, it is all in the execution.

Screen Shot 2015-01-06 at 12.03.12 AM

It’s a story about an errand boy notoriously known as Healer who would do anything for you beside killing, he is a rockstar in this line of business but also mysterious as he never get acquainted with any of his client or ever cared about the work that he has to do, he only wants money to fulfil his dream of retiring in an isolated island. But his life starts to change when a job requires him to get a good look of a plucky heroine, a reporter of a third rate internet entertainment news that idolises another rock star reporter which happens to be the one who gave the job to Healer in the first place. Little does he know that the three are related more than just a service order. People may have dreams and desire but in the end fate decides where to go (or the writer in this case)… Will he get the chance to have that island of his dream?

Continue reading →

Housewife’s Diary: Mushroom Sauce for Steak, my way!

Rumbai, 2 Januari 2014 eh 2015…

Happy New Year!!!

Waah, 2015 already? How time flies, ya? Hari pertama 2015, kami isi dengan makan bersama… bukan untuk merayakan tahun baru, tapi sekedar kumpul-kumpul dengan beberapa keluarga di komplek, yang tidak cukup beruntung untuk berlibur keluar dari hutan. Sebenernya hal ini sudah pernah kami lakukan ketika lebaran lalu; tapi kebetulan semua yang merasakan event itu dulu tidak ada di event kali ini kecuali kami. Hiks hiks… ketahuan banget jaga kandang melulu, ga pernah liburan disaat seluruh dunia berlibur.

Anyways, kami sekomplek sering makan-makan… tapi untuk gue, tipe makan-makan seperti ini paling istimewa karena dari dulu gue selalu pingin merasakan makan bersama ala italiano yang menggelar(?), meletakkan meja makan berjejer panjaaaaang di jalan lalu warganya menikmati makan di atas meja. Ya iyalah, masa dibawahnya… Jadi berasa mafia banget gitu. Untuk menambah ke’italia’annya maka menu yang dipilih adalah steak, hal ini menjustifikasi makan di atas meja, bukannya di tiker tanpa meja dan hanya menggunakan satu tangan untuk makan layaknya bancaan tradisional.

mafioso

Karena keluarga kami satu-satunya saksi atas event pertama yang cukup sukses, maka kami didapuk jadi project manager; maka saya kebagian tugas untuk meramu daging, membuat mashed potato dan memasak sausnya. Alhamdulillah, selain fakta bahwa dagingnya berakhir seperti sandal jepit yang lezat, tapi mashed potatoes dan mushroom saucenya sukses!!! Yay!! Maka, berikut saya share resep Creamy Mushroom Sauce untuk steak, kalau mashed potato nya bisa dilihat disini yaa…

Continue reading →