The Imitation Game: being visionary is never an easy path

Kisah nyata seorang ahli matematika yang secara harafiah memperbaiki dunia… baik dengan memperpendek perang maupun mencetuskan penemuan mesin yang membuat kita menjadi kita yang sekarang – semua dilakukan dengan menjadi seseorang yang tidak terbayangkan.

imitation

  • Title: The Imitation Game
  • Release Date: December 25th 2014
  • Cast: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode
  • Genres: Biography, Drama, Thriller, War
  • Tagline: The true enigma was the man who cracked the code

 

Sebuah film yang sangat menginspirasi dan membuat gue sadar bahwa menjadi seseorang yang berbeda dan memiliki visi 10 langkah ke depan dari kebanyakan orang tidaklah mudah, bahkan tidak jarang menjadi cemoohan dan sasaran kekesalan; apalagi bila taruhannya adalah sebuah perang dunia dan jutaan nyawa warga sipil. Film ini tidak hanya memberikan kita pengetahuan sejarah, tapi dipenuhi dengan kisah inpiratif lainnya… keteguhan dalam memegang prinsip, persahabatan, teamwork dan penghargaan terhadap orang lain yang terlihat lemah. It’s a heartwarming movie that can make you appreciate anybody you see around you. Like what they say in the movie:

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

Continue reading →

Advertisements

The Baby Journal: Don’t let the bed bug bites…

IMG-20141111-WA001

Gini nih kalau cowok…

Second edition of baby journal, two years later. Hahahaiii… yang niatnya mau nulis milestone-nya Ael setiap bulan, ga kesampaian. Karena hobi menunda, akhirnya baru berhasil mengeluarkan edisi berikutnya menjelang ulang tahun yang ke dua. Ga papa lah ya, segmen nya berlaku retroaktif aja.

Punya bayi cowok ternyata beda ya bok daripada cewek… bukan cuma kelakuannya yang lebih pecicilan, tapi concern atau penyakitnya pun berbeda. Mungkin karena Naila dulu adalah bayi yang cukup minim kekuatiran, jadi aga kaget juga dengan pengalaman bayi cowok kali ini. Makanya sebenernya banyak sih yang bisa dibahas disini… Tapi untuk edisi kedua ini, mari membahas suatu kejadian yang baru aja terjadi, bahkan belum resolve sih.

Peribahasa di atas ada bukan tanpa alasan… walaupun bukan secara harafiah serangga dari tempat tidur yang menggigit, but they do bite and suck the blood out of you! Gigitan nyamuk mah biasa… tapi ketika binatang lain yang menggigit dan mengambil sesuatu dari tubuh kita? I feel violated. Dan karena anak kita (kita? gue kalii…) suka banget guling-gulingan dan main di taman, maka bukan ga mungkin terkena gigitan serangga ini. Hence, this edition is about the bug that bites…

Continue reading →

Inspiration of the Day: tips from Opa Bob Sadino

bob sadinoBob Sadino, one of the best businessman of Indonesia from my perspective. He managed to become this successful only from selling eggs. His work ethic and perseverance is what I think the secret behind his success.

In the midst of doubt about the project I am working on, I found this article: a 10 tips from Bob Sadino of how to conduct business. I am so inspired I nearly cried… So here it goes, I hope you will be as inspired as I am…

Continue reading →

The Heirs: Coming out of the Closet at last (6)

Hosh hosh… I never knew that recapping can be a huge commitment and this series had me respect my sunbaes in kdrama recap even more: dramabeans, koala’s playground, you guys are the rockstar in my kdrama heart!!

4_1Here we are on the 6th installment of The Heirs recap series; a story of an illegitimate son of the biggest business group in South Korea who was abandoned in the U.S. He vowed to lay low and enjoy the large life that served on his plate, until he accidentally met a Korean girl who is looking for her sister. The encounter was so cute and intriguing, it leaves a deep impression that had him wondering whatever he missed out all this time and decide to rebel by going back home despite of his family opposition.

Once he’s home, he found out that things may not be according to his plan or wish. Because although he manages to find the girl that he has a crush on in a fairly near place – in his own home – she also happens to be the daughter of a mute housekeeper of that mansion; and THAT in kdramaland is a big no no. To make matter worse, big daddy decide to show him even further why they should not be together by enrolling the poor girl into the school for 1% Korean where the sons and daughters of the wealthiest family are enrolled and where poverty is an unforgivable sin. Her days are full of tension and fear of being caught as a daughter’s maid especially when the boy gave her a credentials as a new money. And the fact that the second baddest boy in the school has a special interest in her does not make her life easier, especially when that boy is an-exbestfriend-turn-to-nemesis to the other boy: our hero that said to be the baddest of them all and now chasing her all around, making it to be an unbearable love triangle to our heroine.

But what his dad never considers is that he never really know his son… in particular this son. So every strategy that the dad put front has always backfires. Now, instead of moving away from the poor girl, he loves her even more; and instead of making the girl quivers by the intimidating world, she loves him back and made them an official couple. Now, let’s see what will be bad daddy next move as he had it with the youngster that can not be tamed and start to unleashed the rage to the world and as Young Do said, this is the chapter where you can not watch it without shedding any tears. The ultimate rage of the chaebol Dad!

Continue reading →