The Heirs: Coming out of the Closet at last (5)

Moving on to the next chapter of Cha Eun Sang’s and Kim Tan’s love life, the part where the storm is slowly coming in. If you notice on the title I remove ‘Re-think’ as oppose to the last instalment with all intention. Last batch was so slow and lack of essence that it made me re-think my decision to liking this kdrama, but now that we are gearing up into the real drama… I think things will start to pick up again. I am just glad that we pass the love triangle and bone-fight (as in two dogs fighting for a bone) part and hope that more reconciliation is on the way.

4_1On one summer, an ordinary boy met a girl in a country far away from home, in that dream-like experience they had an interesting interaction and end up liking each other. But when they are back at home, the dream must also put on a stop as the previously teenage-love-story becomes the prince-and-the-pauper. Things got more complicated when the pauper princess is forced to be in the same pond with a bunch of materialistic teenager in a school that is way beyond her league. Moreover the engaged prince’s hands are tight no matter how hard he try to break free, as he is supposed to bear the burden of being a crown prince and nobody in his circle will let him ever forget that; his parents, his half-brother, his fiancee, his ex-best friend which by the way has a crush on his girl. Speaking of which, that little kid trapped in a violent 18 year old is finally understand that he is able to fall in love sadly he is incapable of showing it like a normal human being not to mention that he is one summer too late than Kim Tan.

Now that the love triangle arch has been set straight and his (real) mother found out about his not so dirty little secret, all Kim Tan must do is to convince her and the girl that she loves to believe in and depend on him. An explosive 18 year old which ranks 100th out of 100 students and have no job or whatsoever. Yeah! I don’t think so either…

Continue reading →

Advertisements

Imigrasi Pekanbaru jjang!!!

Rumbai, December 18th 2014

Semingguan ini gue bertekad untuk memenuhi janji gue ke suami… memperpanjang dan membuat paspor untuk gue dan anak-anak gue. Bukan untuk jalan-jalan, tapi cuma supaya ada aja. Setelah menunda berkali-kali akhirnya niat itu terkumpul dan karena catatan contact person yang dikasi suami gue (gue kira), hilang… maka terpaksa gue harus jalan sendiri deh. Kebayang duluan ribetnya urusan sama pemerintahan, dulu jaman ngurus paspor di Jakarta… buanyak orang, ribet dan sebagainya.

Alhamdulillah ternyata udah beda banget… karena gue kurang pengalaman aja makanya gue sampai 4 kali bolak balik ke sana. Tapi dengan berbekal pengetahuan yang cukup, gue rasa melakukan perpanjangan, penggantian dan pembuatan paspor di kantor imigrasi Pekanbaru tidak akan merepotkan. Makanya disini gue mau share, supaya temen-temen yang baca cukup persiapan dan ga dapet piring cantik kayak gue!

Note: jjang adalah kata-kata dalam bahasa Korea untuk mengungkapkan kekaguman. Sebelas-duabelas lah sama TOP MARKOTOP!!

Continue reading →

Professionalism vs Passion

Rumbai, December 3rd 2014

Sebuah pemikiran random menghampiri saya, dimulai dari beberapa minggu yang lalu ketika alam semesta seolah ingin mengatakan sesuatu pada saya tentang kata itu” Profesionalisme”. Sejujurnya, semua ini dimulai ketika beberapa orang di lingkaran saya mengeluarkan kata itu sebagai sebuah manuver untuk berkelit dari keluhan atau keraguan terhadap performa dan komitmen terhadap pekerjaan mereka. Saya mendengar kata itu digunakan dengan cara yang salah – menurut saya – berulang kali sehingga saya menjadi muak setiap ada orang yang berusaha meyakinkan saya bahwa mereka ‘profesional’. Okay, mungkin pernyataan itu terlalu keras… tapi ngerti lah ya maksud saya gimana?

Anyway, sebagai seseorang yang selalu meragukan dirinya sendiri… saya merelakan pendapat saya dan berpikir bahwa mungkin mereka yang benar. Tapi seperti yang tadi saya bilang, bulan bintang dan planet-planet seolah sejajar untuk mengatakan pada saya bahwa saya bisa saja benar, bahwa apa yang mereka maksud dengan profesional mungkin bukan arti yang sebenarnya, dan bahwa mereka telah menodai kata suci itu hanya untuk memperindah argumen mereka. Maka, sampailah kita di hari ini, mencari tahu lebih lanjut tentang kata itu… PROFESIONALISME dan bagaimana dia berhubungan dengan kata yang lain – favorit saya – Passion atau dalam bahasa Indonesianhya gairah / semangat. Terlalu serius kah? Ga papa ya, sekali-sekali…

Continue reading →

The Heirs: (Re-think) Coming Out of the Closet at Last (4)

Here we are… the fourth instalment of the kdrama that left me in denial. By this time, people reaction is either loving it or hating it… and as for me, I’m still eagerly waiting for more to come yet always end up somewhat unsatisfied… I feel empty and disappointed, because though every scene is at its best, but the essence (or lack of it) fails to deliver something to the heart, the one thing that kdrama is supposed to be good at.

4_1Now that we know how a single school (or entire country for that matter) can change a perfectly matched teenager into a tragic couple divided by fortune, a tough sassy girl into a spineless damsel in distress, a retired lazy ass bad boy (back) into a violent 18 year old; it’s time to be in business = the LOVE triangle. Cha Eun Sang and Kim Tan could’ve had a loving – bickering teenage love, if only they just stay away from Korea let alone the highschool for 0.1% of Koreans. What once a cute and normal rapport between two 18 year old, turn to a dramatic prince-maid relationship due to their fate and the perspective on rich boys dating his live-in maid; but when both of them go to the same school along with his fiancee, his archnemesis, his ex-girlfriend and hundreds of money-oriented children, it’s not an overstatement that they are being shown why it could never works for them.Things got worse when Kim Tan’s ex-bestfriend-now-archnemesis turns out liking the same girl he does.

Great! Not only that I could not date this chick, I have to compete too? With the dude that knows my biggest secret?? And I don’t even know if she likes me or not! Dang… maybe I should just go back to America. At least, Jay Loves me…

Continue reading →