Can’t wait for this semester to end…

Muelheim a.d. Ruhr (originally wrote on) 29th December 2008

Shiiiiittttt… ups, Naila kamu ga boleh baca ya, hehehe. Kok gue deg deg an gini yaaahhhh!?!?!?! I hate it… I hate it… I hate it…

This semester is supposed to be… uhm hopefully my last semester of attending classes. Dengan harapan semester depan gue bisa santai HANYA menulis thesis and then move on to the next phase of my life. Tapi setelah gue jalanin… Ya Allah, I am starting to lose hope. Ahahahaha…

Bagaimana tidak?? (Woelah jadi dramatis genneee??) My-hopefully-last-semester-of-attending-classes- dihiasi ama tiga kuliah yang maha dahsyat, yang kata orang-orang lulusnya sambil merangkak-rangkak; soalnya dah ga kuat berdiri abis belajar ilmu gaib itu. Pun dengan fakta itu, gue bukannya semakin semangat belajar malah semangat nonton film n kdrama (I condemn those two right now for being too tempting!!!)

Ok, let’s review kuliah gue satu-satu… dari yang less frightening kali yah??

Beban-Hidup-Rubina-sampai-Maret-2009 no:3 Environmental Management eh Protection and Management.

O MY GOOOODDD!!! I can’t even remember the name of the lecture!!! How pathetic am I?? Need I say more of how clueless I am!?! Well kalo kata hamung, kuliah ini cukup gampang, modal kecap n logika aja bisa. That is what the RAJA KECAP said, tapi bagaimana nasib RAKYAT JELATA KECAP kayak gue?? Buhuhuhu… aku tatuuuutttt.

Beban-Hidup-Rubina-sampai-Maret-2009 no:2 Combustion Science

Kuliah ini bikin gue punya tambahan penyesalan dalam hidup gue… kenapaaa gue ga suka kimia? Gue jadi kangen ama wali kelas 3 gue dulu, Ibu Nurisna… I used to be quite good lho. Tapi kok rasanya otak gue jadi tumpul gini yah?? Kebanyakan makan mie instan dan masak pake bumbu jadi neh. Hehehehe…

Perasaan pelajarannya ga ada yang baru, tapi kok gue susah banget ya nangkepnya. Hiks… berasa semakin bodoh niy gue. Intinya siy pelajaran kimia yang menyangkut enthalpy, energy dan lain-lain yang berhubungan ama panas (combustion gitu judulnya…). Cukup fokus dan mendalam, ga kayak pelajaran SMA yang luas gitu. Cummaaaa, since terakhir gue nyentuh hal-hal yang ada hubunganya ama Molaritas, enthalpy dan entropy sekitar 8 tahun yang lalu… gue jadi keteteran banget niy. Attention everybody, chemistry IS NOT the same as riding a bike!!!

RIght now, gue lagi coba aja ngerjain latihan-latihan soal. And what I mean by that is doing the exercise by looking through the solution. Membanggakan yaaah?? Hiks… not at all!! Doain aja ya semakin sering gue latian, the memory will slowly come back. Hehehehe…

Beban-Hidup-Rubina-sampai-Maret-2009 no:1 deeng deng dengggg Fluid dynamics.

Pertama kali gue kuliah ini, Professornya langsung menuliskan satu simbol yang belum pernah gue liat sepanjang hidup gue, and I live for 26 years, kuliah di teknik industri, SMA jurusan IPA. How useless my life has been. Ahahahaha… Semakin gue ikutin kuliahnya gue semakin berpikir: What have I put myself into?? This whole S2 thing is a HUGE mistake. Ahahahaha…

Well, let’s see… I barely understand what the professor saying, I wrote everything he wrote as if I was practising my writing skill, I spent 3 hours each week sitting clueless in the seminar room, crying my heart out and hoping that I would survive this lecture.

as a reference, hereby I include my assignment project..

Project „Numerical Flow Visualization“

using the commercial programm Star-CD CCM+

Part I: Flow about circular cylinder

Given is infinitely long circular cylinder with flow perpendicular to its axis and diameter D= 0.02 m and D = 2 m. The fluid velocity (air) is very far upstream u¥. The 2-dimensional flow field in the meridional plane is to be numerically simulated for different Reynolds numbers. Following cases should be considered:

1. Steady, incompressible laminar flow, Re = 89, D = 0.02 m, u = 0.07 m/s

2. Unsteady, incompressible laminar flow, Re =639, D = 0.02 m, u = 0.5 m/s

3. Unsteady, incompressible laminar flow, Re =1 105 , D = 2 m, u = 0.75 m/s

4. Steady, incompressible, turbulent flow, Re = 6.4 Mio , D = 2 m, u = 50 m/s

5. Unsteady, incompressible, turbulent flow, Re =6.4 Mio , D = 2 m

The results of the simulations should be presented in a proper maner including a brief discussion. In the turbulent cases, the simple k-e turbulence model should be used. Following questions should be addressed:

a) Is the flow attached or separated? How large is the extend of the separated region?

b) Is the flow steady or unsteady?

c) How large is the drag D and the drag coefficient Cd?

d) Is there periodic vortex shedding?

e) How large is the frequency and the corresponding Strouhal-number, if at all?

The results of simulations 1. – 5. should be demonstrated using proper graphics (static pressure, velocity contours, streamlines, velocity vectors, vorticity, enttropy, total pressure, …). The resulting figures have to be discussed in brief and concise way. (1 picture is worth thousand words). In the unsteady cases, the temporary results should nor be confused with time averaged results. Al least 2 figures per case should be employed.

At the end, the simulations should be summerized in a Cd – Re plot. Each simulation will be represented by a point. Your own comments and evaluations are encouraged.

And that is only the first part of the project. The person who knows what to do about it, Please stand up!!

Soooo… pleeaasseee, pray with me. Doain ya gue bisa menjalanin semester penentuan ini dengan berhasil. Really hope to pass it niy, jadi semester depan gue dah ga kuliah lagi. I vowed myself not to watch anymore kdrama (damn them) until the end of this semester.

I’ll tell you all about it when it ended.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s